Ananas-salsa

Här är en av de två goda salsorna som vi serverade som tillbehör på vår Jamaicanska temamiddag. Het, söt och syrlig.. Perfekt :)



Detta behövs till fyra personer:
1 liten burk krossad ananas (ca 225g)
½ spansk röd peppar
2 salladslökar
2 vitlöksklyftor
2 msk smör
1 msk riven ingefära
½ tsk salt

Dela, kärna ur och finhacka pepparn.
Hacka salladslöken i små fina tärningar.
Skala och pressa vitlöken. Fräs allt i smör i en kastrull.
Rör ner ananasen med sitt spad, ingefära och salt. Låt koka någon minut.
Servera som dip eller tillbehör till maten.


OBS! Peta dig inte i ögonen, näsan eller munnen efter att du har hackat pepparn utan att tvätta händerna noggrant först. Den är tillräckligt stark för att bränna hål på hornhinnan. Helvetes starkt med andra ord!
Och en grej till, om salladslöken är väldigt färsk så rekomenderar jag att du använder ett cyklop eller något när du hackar den. Även den är nämligen sjukt stark, man grinar som fan i typ ett dygn efter!