Citruskaka med sötsyrlig frosting



Citruskaka

· 2 Ägg

· 3 dl Strösocker

· 2 msk Vaniljsocker

· 2 tsk Bakpulver

· 4 dl Vetemjöl

· saften & skalet från 1 Citron

· saften från 1 Apelsin

· 150g smält Smör


Gör så här:
Vispa ägg och socker fluffigt.
Sikta samman bakpulver och vetemjöl, vänd sedan ner det i smeten.
Rör i citronskal, citronsaft, apelsinsaft och det smält smöret.
Rör tills smeten är jämn.
Häll smeten i en rund, bakplåtspapperklädd/smörad och bröad form.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175°c, ca 50 min.
Låt svalna.

Frosting

· 50g rumsvamt Smör

· 200g Philadelphiaost

· 2 dl Florsocker

· 1 msk Vaniljsocker

· saften från 1 Lime


Gör så här:
Vispa ihop alla ingredienserna till en jämn och fluffigt frosting.
Bred frostingen runt om och ovanpå kakan.
Förvara i kyl.


Receptet har jag hittat hos Kalasgott