Citruskaka med sötsyrlig frosting
Citruskaka
· 2 Ägg
· 3 dl Strösocker
· 2 msk Vaniljsocker
· 2 tsk Bakpulver
· 4 dl Vetemjöl
· saften & skalet från 1 Citron
· saften från 1 Apelsin
· 150g smält Smör
Gör så här:
Vispa ägg och socker fluffigt.
Sikta samman bakpulver och vetemjöl, vänd sedan ner det i smeten.
Rör i citronskal, citronsaft, apelsinsaft och det smält smöret.
Rör tills smeten är jämn.
Häll smeten i en rund, bakplåtspapperklädd/smörad och bröad form.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175°c, ca 50 min.
Låt svalna.
Frosting
· 50g rumsvamt Smör
· 200g Philadelphiaost
· 2 dl Florsocker
· 1 msk Vaniljsocker
· saften från 1 Lime
Gör så här:
Vispa ihop alla ingredienserna till en jämn och fluffigt frosting.
Bred frostingen runt om och ovanpå kakan.
Förvara i kyl.
Receptet har jag hittat hos Kalasgott