Kakor i långpanna rulltårta

Choklad- och hallonrulltårta

 
1 rulle, ca 12 bitar
 
Botten: 
3 ägg
2 dl strösocker
1 dl potatismjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
 
Fyllning:
3 dl vispgrädde
½ dl fast hallonsylt
en näve färska hallon
 
Börja med fyllningen genom att vispa grädden fast tillsammans med kakaon.
Vänd försiktigt ner hallonsylten och ställ fyllningen åt sidan.
 
Sätt ugnen på 225 grader.
Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt.
Blanda potatismjöl, kakao, bakpulver och en nypa salt i en separat bunke.
Sikta de torra ingredienserna ner i äggvispet och vänd försiktigt ihop till en jämn smet.
Bred ut smeten på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 5-7 minuter.
 
Stjälp upp kakan på ett välsockrat bakplåtspapper.
Låt kakan svalna i ett par minuter och ta sedan försiktigt bort pappret det gräddades på.
Låt kakan svalna i ett par minuter till.
 
När kakan svalnat breder du ut gräddfyllningen över den och strör färska hallon jämnt fördelat över.
Rulla ihop kakan från långsidan och rulla in den i bakplåtspapper med skarven nedåt.
Förvara kakan i kylskåp till servering.