0 Läs mer >>
 
ca 30 st 
 
25 g smör
3 msk vispgrädde
3 msk strösocker
1 msk flytande honung
1 msk ljus sirap
3 dl vårgårdaris
 
50 g mörk choklad
 
Blanda smör, grädde, socker, honung och sirap i en gryta och låt koka till en kola (ca 5 minuter).
Vänd ner riset och blanda ordentligt.
Klicka ut smeten på bakplåtspapper och låt svalna.
Smält under tiden chokladen.
Doppa sedan de svala topparna i chokladen och låt sedan stelna i kylen.
Förvara topparna i kylen tills servering.

Kolarisgodis

0 Läs mer >>
 
 
ca 30 st
 

50 g smör
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 krm salt
1 påse kokosflingor (200 g)
 
200 g mjölkchoklad
 
Blanda allt utom kokos i en kastrull och låt koka till en kola i ca 5 minuter.
Blanda ner kokosen och låt smeten svalna något.
Rulla smeten till kulor och lägg på en skärbräda i frysen i ca 30 minuter.
Smält chokladen över vattenbad och doppa kulorna i chokladen.
Täck skärbrädan med plastfolie och lägg de chokladdoppade kulorna på den, så är de lätta att lossa när de stelnat.
Ställ kulorna i kylen tills chokladen stelnat.
Förvara kulorna i en lufttät burk i kylen till det är dags för servering.

Bountybollar

1 Läs mer >>
 
ca 40-50 bitar
 
1 burk kondenserad mjölk
500 g vit choklad
1 paket oreo cookies
 
Värm mjölken och smält ner chokladen i den (viktigt att det inte kokar), rör om hela tiden så att det inte bränner fast.
Hacka cookiesarna grovt och blanda ner i smeten.
Klä en form (ca 18 x 25 cm) i bakplåtspapper och bred ut smeten i formen.
Låt fudgen stelna i kylen och skär sedan upp den i munsbitar.

Oreo fudge