0 Läs mer >>
(null)

8 portioner

125 g extrasaltat smör
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk

Bryn smöret (smält smöret och låt det gå tills det slutar bubbla, luktar lite nötigt och har fått en brunaktig färg). 
Låt stå en stund så att det bruna faller till botten.

Vispa grädden fluffig (inte föööör fast).

Häll försiktigt av det klara smöret och blanda ner det med kondenserad mjölk och grädden.

Häll över glassfrysen i en plastbunke och frys i minst 6 timmar före servering.


Brynt smörglass

1 Läs mer >>
 
4-5 portioner
 
500 g nötfärs
1 ägg
½ dl tomatpuré
4 dl finriven parmesan
1 dl finhackad persilja
1 tsk salt
 tsk svartpeppar
 
Tomat- och paprikasås:
1 burk grillad paprika i olja (ca 290 g)
1 hackad gul lök
3 rivna vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
1 dl vatten
salt
 
Topping:
1 dl finhackad persilja
1 dl riven parmesan
finrivet skal av 1 citron
 
Spaghetti till servering
 
Hacka de grillade paprikorna om de är i stora bitar.
 
Stek lök, vitlök och paprika i lite olja från paprikan.
Tillsätt tomatpurén.
Stek i någon minut under omrörning.
Häll i krossade tomater och vatten och låt sjuda i ca 10 minuter.
Smaka av med salt och mixa eventuellt såsen slät.
 
Blanda färsen med ägg, tomatpuré, parmesan, persilja, salt och peppar.
Rulla till ca 10 stora köttbullar och lägg ner dem i tomatsåsen och låt koka klart under lock. Det tar ca 20 minuter.
 
Servera frikadellerna i såsen till nnykokt pasta och toppa med persilja, parmesan och citronskal.

Frikadeller i tomat- ...