0 Läs mer >>

 
1 rulltårta
 
3 ägg
1 ½ dl strösocker
1 tsk bakpulver
3/4 dl potatismjöl
2 msk kakao
 
Fyllning:
100 g rumstempererat smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
 
Sätt ugnen på 250 grader.
Vispa ägg och socker pösigt.
Vänd ner bakpulver, mjöl och siktad kakao och blanda ordentligt.
Bred ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda kakan i mitten av ugnen i ca 5 minuter.
Vänd kakan på ett sockrat bakplåtspapper och ta bort pappret som kakan gräddades på.
Låt kakan svalna.
Vispa ihop smör, florsocker, vaniljsocker och äggulan till en fluffig smet.
Bred smörsmeten på den svalnade kakan och rulla försiktigt ihop kakan.
Rulla från långsidan för en smalare kaka, eller från kortsidan för större rullar.
Slå in rullen i bakplåtspapper och låt svalna ordentligt i kylen innan den skärs upp i skivor.

Drömtårta

0 Läs mer >>
 
4 port
 
500 g köttfärs
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
2 ägg
100 g färskost med smak av vitlök & örter
salt och peppar
smör att steka i
3 dl grädde
2 msk koncentrerad kalvfond
½ tsk chilipulver
 
Finhacka löken och knäck ner två ägg i en bunke.
Blanda (eller mixa med en stavmixzer för att undvika stora lökbitar) ägget och löken väl.
Blanda ner köttfärsen.
Forma till bollar och platta till något.
Lägg en klick färskost på varje platta och nyp ihop och forma till bollar med osten i.
Platta till dem något innan de steks i lite smör i en stekpanna.
Lägg biffarna åt sidan och häll ner grädde, kalvfond och chilipulver i stekpannan utan att diska den emellan.
Låt koka upp och puttra några minuter.
Sila såsen över biffarna.
 
Servera med en god sallad (eller ris).

Ostfyllda färsbiffar ...

0 Läs mer >>
 
3-4 port
 
4 ägg
125 g philadelphiaost
½ dl fiberhusk
en nypa salt
 
Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa äggen poröst.
Vispa ner philadelphiaost, fiberhusk och salt.
Bred ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt så att det blir ett tunt och jämnt lager.
Ev kan man breda ut det på två plåtar så det blir ännu tunnare.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Skär eller klipp i smala remsor (jag använde en pizzaskärare).
 
 

Lowcarb pasta

0 Läs mer >>
 
4 port
 
6 chorizokorvar med hög kötthalt (minst 80 %)
2 paket bacon (280 g)
1 gul lök
250 g blomkål
3 dl grädde
2 vitlöksklyftor
2 dl riven ost
 
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Skär korvarna i slantar och fräs i smör eller olja i en stekpanna och lägg sedan korven åt sidan.
Klipp baconen i små bitar och fräs dem i samma stekpanna och lägg sedan tillsammans med korven.
Finhacka löken, fräs mjuk i pannan och blanda sedan väl med korven och baconen.
Skär blomkålen i mindre bitar och koka den i grädden tills den mjuknat lite.
Mixa ihop blomkålen till en puré med en stavmixer och blanda sedan ner korv, bacon och lökblandningen i den.
Pressa ner vitlöken och blanda runt ordentligt och lägg upp hela alltet i en ugnsfast form.
Strö ost över och gratinera i ugnen tills osten smält och fått fin färg (ca 10 min).
 
Servera med en god sallad!

Korv- och baconlåda m...

0 Läs mer >>

 

4 port

 

500 g rensad och putsad fläskfilé

2 Citrongräs

2 vitlöksklyftor

en liten näve torkade limeblad

1 tsk gurkmeja

salt och peppar

1 köttbuljongtärning

3 dl vatten

1 burk kokosmjölk (400 ml)

 

Finhacka citrongräs och vitlök och fräs i lite olja i en het panna tillsammans med limeblad och gurkmeja.

Häll på vatten, kokosmjölk och smula ner en buljongtärning.

Låt koka upp och vrid sedan ner värmen till medel.

Skär fläskfilén i mindre bitar och låt koka med i grytan tills de är genomkokta.

Smaka av med lite salt och peppar.

 

Servera med jasminris och en asiatisk sötstark gurksallad.

Pork Amok- Kambodjans...

0 Läs mer >>
 
4 port
 
2 bananer
2 dl kokosmjölk (gärna den som är extra creamy)
1 msk strösocker
1 krm salt
½ dl kokosflingor
 
Koka upp kokosmjölken med salt och socker i en kastrull.
Dela bananerna en gång på längden och en gång på tvären, så att varje banan blir 4 bitar.
Lägg ibananerna i kokosmjölken och sjud tills bananerna är varma.
Lägg upp i dessertskålar och strö lite kokosflingor över.
 
Servera med vaniljglass.

Bananer i krämig koko...

0 Läs mer >>
 
1 drink
 
3 cl ljus rom (typ Bacardi)
3 cl Bols blue curacao
1 dl kokos- och ananasjuice
1 dl sprite
 
Skaka i en shaker tillsammans med en massa is och servera i ett högt glas. Gottigt!

Hawaiian blue

0 Läs mer >>
 
4 port (3,6% kolhydrater)
 
500 g kycklingfilé
2 rödlökar
100 g broccolibuketter
1 kruka thaibasilika
2 msk chilipulver
1 liten näve torkade limeblad
juicen av 2 limefrukter
1 burk kokosmjölk (400 ml)
2 nypor socker
salt och peppar
olja att steka i
4 dl vatten
2 msk koncentrerad kycklingfond
 
Putsa och strimla kycklingen i små små strimlor.
Skala och skär rödlöken i klyftor.
Stek kycklingen i oljan i en panna och tillsätt chilipulvret.
Tillsätt löken i pannan och stek tills den mjuknat.
Lägg i limebladen hela tillsammans med broccolibuketterna.
Pressa i limesaften och låt alltsammans puttra i ett par minuter.
Häll över allting i en gryta och häll på kokosmjölk, socker, vatten och kycklingfond.
Låt koka ihop i någon minut och smaka av med salt och peppar.
Ta upp lime-bladen innan servering.
Släng på lite thaibasilika innan servering.

Kambodjansk kycklings...