0 Läs mer >>



Två mackor: (
1,7% kolhydrater)
 
1 ägg
1 krm salt
1 dl mandelmjöl
25 g smör

Vispa upp ägget och blanda ner salt och mjöl.
Smält smöret och blanda ner det också.
Fördela smeten i två djupa tallrikar och kör varje tallrik ca 1 minut i micron på full effekt.

Servera med smör och favoritpålägget!

Snabba LCHF-bröd i mi...

0 Läs mer >>


ca 20 st
(43,6% kolhydrater)
 
50 g rumsvarmt smör
½ dl solrosolja
1 1/4 dl strösocker
1 rumsvarmt ägg
3 ½ dl vetemjöl
1 dl riven kokos
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 ½ tsk vaniljsocker
3/4 dl mjölk

1 ½ dl nutella

Värm ugnen till 175 grader.
Vispa ihop smör, solrosolja och socker.
Tillsätt ägget och vispa till en fluffig smet.
Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke och vispa ner dem också.
Tillsätt mjölken och vispa snabbt ihop till en smet, rör inte mer än att allt precis blandas.
Spritsa eller klicka ut runda slantar på en plåt, lika stora som en femkrona ungefär.
Grädda längst ner i ugnen i 10-12 minuter.
Låt svalna.
Spritsa eller bred nutella på den platta sidan på hälften av kakorna.
Lägg ihop med resterande kakor.
Rulla eventuellt kanten i ett färgglatt strössel.

Kokoswhoopies med nut...

0 Läs mer >>



Till ca 500 g köttfärs

2 krm cayennepeppar
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
1 tsk spiskummin
1 ½ tsk salt
2 tsk chilipulver
2 tsk paprikapulver

Blanda ihop allt.
När det är dags att krydda köttfärsen gör man precis som med den färdiga kryddmixen.
Dvs. blanda ner kryddan, i med 1 dl vatten och rör om ordentligt.
Låt vattnet koka bort innan köttfärsen serveras till tacosen.

Om kryddblaningen inte ska användas direkt- förvara mörkt och svalt i en burk med tätförslutande lock.

Hemgjord tacokryddmix

0 Läs mer >>



150 g fryst, hackad spenat
2 dl grädde
½ tsk  vitlökspulver
salt och peppar

Fräs spenat och vitlökspulver i en kastrull tills den mjuknat.
Häll på grädden och låt koka upp.
Smaka av med salt och peppar.
Om man vill kan man köra ett par varv med en mixerstav så blir såsen ännu lite slätare.


Servera såsen till tex falukorv, potatis eller torsk.

Spenatsås

1 Läs mer >>



200 g digistivekex
100 g smör

400 g vit choklad
250 g philadelphiaost
2 ½ dl vispgrädde
250 g mascarponeost
200 g blåbär

Mixa eller krossa digistivekexen.
Smält smöret och blanda med digistivekexen.
Tryck ut kexsmeten i en form med löstagbar kant (ca 20 cm i diameter) och ställ formen i kylen.
Smält chokladen över vattenbad.
Vispa ihop philadelphia, grädde, mascarpone till en slät smet.
Vänd ner blåbären i smeten.
Häll smeten i formen och ställ tillbaka den i kylen i 2-3 timmar.
Lägg på blåbär för dekoration strax innan servering.

Snabb cheesecake med ...

0 Läs mer >>
4 port

1 nät färska blåmusslor (1 kg)
2 chorizokorvar
2 svarlottenlökar
2 vitlöksklyftor
smör eller olja att steka i
1 hönsbuljongtärning
2 dl vitt vin
2-3 dl grädde
peppar
2 msk finhackad persilja

Skölj och skrubba musslorna rena, skrapa med en kniv för att få bort "skägget längs skarven. Om musslan är öppen, knacka på den så att den stängs. Stängs den inte är den dålig och ska slängas.
Finhacka scharlottenlöken och skala vitlöksklyftorna.
Fräs scharlottenlöken och de hela vitlöksklyftorna i smör eller olja i en stor gryta tills den blivit mjuk.
Blanda ner en smulad buljongtärning och vitt vin och låt småkoka i ett par minuter.
Tillsätt musslorna, dra på högsta värmen och lägg på ett lock.
Koka musslorna i ca fem minuter under locket.
De musslor som inte öppnat sig ska slängas.
Häll på grädden och krydda med peppar och persilja.

Servera med ett gott bröd och kanske ett glas vitt?

Chorizogryta med blåm...

0 Läs mer >>



200 g smör
2 ½ dl socker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl grädde eller mjölk
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker eller rivet skal av ½ citron eller apelsin

Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en avlång form som rymmer ca 1,5 liter.
Vispa smör och socker poröst.
Blanda ner ett ägg i taget och tillsätt sedan mjöl, bakpulver och grädde/mjölk.
Lägg 1/3 av smeten i en annan bunke och vispa ner kakaon i den.
Blanda ner vaniljsocker eller apelsinskal i resten av smeten.
Lägg hälften av den ljusa smeten i botten på formen.
Lägg sedan den mörka smeten och resten av den ljusa smeten på det.
Rör runt lite med en gaffel för att få ett marmorerat mönster i smeten.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 1 timme.

Tigerkaka

0 Läs mer >>

Räcker till 4 port lamm, gris, kyckling eller fet fisk.

2 msk finhackad rosmarin
1 msk finhackad persilja
3 msk vitlökspulver
3 msk lökpulver
1 msk chiliflakes
1 msk mald svartpeppar
3 msk flingsalt
ev. 1 msk farinsocker

Blanda alla ingredienser och gnid in i köttet innan det steks/grillas.

Medelhavsrub

0 Läs mer >>

 

 


4 port

600 g torskfilé

Svensk kryddrub:
2 msk gula senapsfrön
1 msk örtsalt
2 msk fänkålsfrön
1 msk torkad timjan
1 msk hela kumminfrön
2 msk flingsalt

Stöt senapsfrön, örtsalt, fänkålsfrön, timjan och kummin grovt i en mortel.
Tillsätt saltet och blanda runt ordentligt.
Skär toskfilén i fyra portionsbitar.
Gnugga in kryddblandningen på torsken.
Stek torsken i rikligt med smör i en het stekpanna.

Kall äggsås:
1 hårdkokt ägg
½ rödlök
2 dl creme fraiche
2 msk majonäs
1 tsk senap
salt och peppar

Mosa/finhacka det kokta ägget och rödlöken.
Blanda creme fraiche, majonäs och senap.
Blanda ner ägget och löken.
Smaka av med salt och peppar.

Servera fisken med såsen och kokt potatis.

Svensk-rubbad torsk m...