0 Läs mer >>

Detta behöver du till ca 4 portioner:
500 g nötfärs
2 ägg
3 vitlöksklyftor
krydda efter smak med lite blandade kryddor som paprikapulver, oregano, spiskummin, chilipulver och salt och peppar såklart

Gör så här:
Blanda köttfärsen med äggen ordentligt.
Pressa ner vitlöksklyftorna och krydda efter smak.
Forma färsen till lagom stora korvar och trä på grillspett.
"Grilla" i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter.

vitlökssås
2 dl creme fraiche
50 g fetaost
2 vitlöksklyftor
1 msk citronsaft
salt och peppar

Gör så här:
Mosa fetaosten med en gaffel och blanda med creme fraichen.
Pressa ner vitlöksklyftorna och smaka av med citronsaft, salt och peppar.

Servera med bulgur!

 

Kebabspett med vitlök...

0 Läs mer >>

Detta behöver du till ca 4 portioner
1 påse Knorr Italian Tomato Soup med mascarpone (1,2 l)
300 g Chorizo-korv
200 g pasta
½ dl riven parmesanost

Gör så  här:
Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
Skär korven i slantar och stek så att de får färg.
Häll soppan, pastan och korven i en gryta och låt koka upp.
Toppa med parmesanost och eventuellt lite basilika.

 

Tomatsoppa med italie...

0 Läs mer >>

Detta behöver du till ca 4 stora portioner:
1 kg färskpotatis
2 dl creme fraiche
1 dl majonäs
2 msk senap
1-2 tsk bruna senapsfrön
1 dl finhackad gräslök
salt & peppar

Gör så här:
Skölj och putsa potatisen ordentligt, man vill inte ha skal i en sallad!
Koka potatisen i saltat vatten tills den är genomkokt, häll av vattnet och låt potatisen svalna helt.
Blanda creme fraiche, majonäs, senap, senapsfrön och gräslök.
Skär potatisen i lagom stora bitar och blanda ner dem i creme fraicheblandningen.
Smaka av med salt och peppar.

Potatissalladen kan med fördel göras i förväg (gärna dagen innan) så att den får stå och gotta till sig ordentligt!

Krämig färskpotatissa...

0 Läs mer >>

Detta behöver du till en långpanna med kakor:
4 ägg
6 dl strösocker
150 g rumsvarmt smör
6 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
3 dl vetemjöl

Toscaglasyr:
200 g kokosflingor
2 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 ½ dl vispgrädde
75 g smör

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ihop ägg och socker.
Vispa därefter i smöret, kakao, vaniljsocker och salt.
Rör slutligen i mjölet.
Bred ut smeten i en liten pappersklädd långpanna, men bred inte smet ända ut i kanterna.
Grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter.

Blanda samtliga ingredienser till glasyren i en kastrull och sjud på svag värme ca 5 minuter.
Rör om då och då så att det inte bränner fast.
Bred glasyren på kakan och grädda ytterliggare 10 minuter eller tills kakan blivit gyllenbrun.
Ta ut kakan och låt den svalna innan den skärs i bitar.

Malins kokostosca