1 Läs mer >>
 
(5,2% kolhydrater) 
 
2 mogna avokados
1 skalad vitlöksklyfta
1 krm paprikapulver
1 krm chilipeppar
salt och peppar
limesaft
gräddfil
 
Kärna ur avokadosarna och mixa dem och vitlösklyftan till en slät kräm i mixer eller med en mixerstav.
Blanda ner paprikapulver och chilipeppar.
Smaka av med salt, peppar och limesaft.
Ev kan man även ha i lite gräddfil.
 
 

Guacamole

0 Läs mer >>
 
(13,4% kolhydrater)
 
100 g smör
100 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
2 ägg
3 msk sötrix
1 tsk vaniljpulver
1 dl hackade hasselnötter.
 
Sätt ugnen på 225 grader.
Smält smöret i en kastrull.
Smält ner chokladen i smöret och ta bort kastrullen från värmen.
Vispa ner grädden i chokladen.
Vispa ägg, sötrix och vaniljpulver ljust och fluffigt.
Blanda ihop de två smetarna.
Täck botten på en springform med bakplåtspapper och häll ner smeten i formen.
Rosta de hackade nötterna i en torr stekpanna lite snabbt.
Strö nötterna över smeten.
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
 
Servera med en generös klick vispad grädde och färska bär.

LCHF-kladdkaka med ha...

0 Läs mer >>
4 port (1,7% kolhydrater)
 
4 laxfiléer
salt och peppar
3 dl grädde
1 msk tomatpuré
1 msk kycklingfond
½ tsk lökpulver
 
Salta och peppra laxfiléerna och bryn dem i lite smör i en stekpanna.
Häll på grädde, tomatpuré, kycklingfond och lökpulver och låt puttra tills laxen är genomkokt.
 
Servera med pressad potatis eller en god sallad.

Snabb lax i tomatsås

0 Läs mer >>

(1,9% kolhydrater)

2 pkt bacon (280 g)
4 ägg
1 dl vispgrädde
200 g keso
ev ett par tunna skivor brieost
100 g lingon


Sätt ugnen på 225 grader.
Skär baconskivorna i bitar och fräs dem krispiga i en stekpanna.
Blanda under tiden ägg, grädde och keso väl.
Strö baconet på en bakplåtspappersklädd plåt.
Häll ggstanningen över baconbitarna.
Släng eventuellt på ett par tunna skivor brieost.
Grädda i ugnen i ca 10 minuter tills den fått fin färg.

Servera med lingon.

Fläskpannkaka- LCHF s...

0 Läs mer >>

(1,1% kolhydrater)

4 portioner

500 g skinn- och benfri laxfilé
1 paket bacon
½ purjolök
3 dl grädde
1 hönsbuljongtärning
peppar

Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg laxen i en ugnsfast form och peppra den lite.
Skär lök och bacon i små bitar och fräs på dem i en stekpanna.
Häl på grädde och smula ner buljongtärningen.
Låt puttra någon minut och häll sedan såsen över laxen.
Ställ laxen i ugnen tills den har en innertemperatur på 56 grader, ca 20 minuter.
Servera med potatismos.. Eller kokt potatis.. eller pasta :)

Lax i baconsås