0 Läs mer >>
 
1 portion
 
2 dl vatten
1 dl dinkelflingor
1 msk linfrön
en nypa salt
 
½ msk kokosflingor
en näve färska hallon och mangotärningar
2 dl mjölk
 
Blanda vatten, dinkel, linfrön och salt i en kastrull.
Koka i fem minuter tills det blivit en krämig gröt.
 
Servera tillsammans med mjölk och frukt och strö lite kokosflingor över.

Dinkelgröt med kokos,...

0 Läs mer >>
 
 
4 portioner

500 g fläskytterfilé
smör att steka i 
salt och peppar
 
4 märgben
flingsalt
 
25 g smör
1 schallottenlök
0,5 dl grönpepparkorn
0,5 dl whiskey
2,5 dl vatten
0,5 dl koncentrerad kalvfond
3 dl vispgrädde
salt och peppar
 
 
Sätt ugnen på 175°C.
Putsa filén och salta och peppra den runtom.
Bryn filén i en het panna med smör runtom och lägg den sedan i en ugnsfast form.
Låt filén gå färdig i ugnen tills den har en innertemperatur på 70 grader medan du gör såsen.
Linda sedan in den i folie och låt den vila i ca 15 minuter.
Höj temperaturen på ugnen till 225 grader.
 
Ställ märgbenen i en ugnsfast form och strö lite flingsalt över dem. 
Ställ dem i ugnen i ca 20 minuter tills märgen blivit mjuk, låt den inte stå för länge dock, då rinner den ut i formen.
 
Hacka löken och fräs den genomskinlig i en kastrull tillsammans med grönpepparn.
Häll på whiskey, vatten och fond och koka ner till hälften.
Sila bort löken och pepparn och häll tillbaka vätskan i kastrullen.
Vispa ner grädden och låt såsen koka upp. Smaka av med salt och peppar.
 
Servera allt sammans med en god sallad, eller klyftpotatis.
 
 

Helstekt fläskytterfi...

0 Läs mer >>
 
4 portioner
 
500 g lövbiff
1 purjolök
1 paprika
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk paprikapulver
2,5 dl creme fraiche
salt och peppar
 
Skär lövbiffen, purjolöken och paprikan i strimlor.
Bryn biffen i en het panna och tillsätt sedan purjo, paprika, vitlök och paprikapulver.
Blanda ner creme fraichen och låt puttra i ett par minuter.
Smaka av med salt och peppar.
 
Servera med klyftpotatis eller LCHF-pasta

Strimlad paprikabiff

0 Läs mer >>
 
4 portioner
 
600 g torskrygg
2 msk rumsvarmt smör
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk finhackad persilja
salt och peppar
 
Sätt ugnen på 175 grader
Blanda smör, vitlök och persilja.
Salta och peppra torskens och smeta ut smöret på den skinnfria sidan.
Lägg torsken i en ugnsfast form med skinnet uppåt och ställ in i ugnen.
Fisken är klar när den är genomstekt (innertemperatur 56 grader).
 
Servera med skyn som blir runt fisken och ett knippe harict verts eller broccoli.

Ugnsbakad torsk med v...

0 Läs mer >>
 
4 portioner
 
3 dl vispgrädde
1 msk koncentrerad kalvfond
1 tsk soja
 
Koka ihop allt och låt sjuda ett par minuter.

Gräddsås