Brookies

(null)

Brownie-lager:

125 g smör

200 g mörk- eller mjölkchoklad

4 ägg

3 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

2,5 dl vetemjöl 

1 tsk bakpulver

1 pkt oreokakor


Cookie dough:

200 g rumsvarmt smör

0,5 dl strösocker 

1,5 dl ljust farinsocker

1 ägg

3,5 dl vetemjöl 

1 tsk bikarbonat 

2 tsk vaniljsocker 

2 tsk majsstärkelse 

150 g mörka- eller mjölkchokladknappar

Flingsalt


Värm ugnen till 175 grader. 


brownielager: Smält ihop smör och choklad i en kastrull. 

I en bunke vispar du upp ägg och strösocker. Sikta ner vaniljsocker och mjöl blandat med bakpulver i smeten, vänd försiktigt om med en slickepott. 

Tillsätt den smälta chokladblandningen och rör om lite till, bara precis tills det går ihop till en jämn smet.

Häll smeten i liten rektangulär form med måtten ca 20×30 cm, pressa försiktigt ner oreos så hela brownien täcks. 

Grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter innan du tar ut den för att toppa med kakdegen nedan.


Cookie dough-lager: Vispa ihop smör, strösocker och farinsocker krämigt med elvisp i en bunke. 

Tillsätt ägget och vispa lite till. 

I en annan bunke blandar du ihop resten av ingredienserna till kakdegen förutom chokladen. 

Sikta ner dem i smör- och sockerbunken och arbeta försiktigt ihop tills det blir en jämn och kladdig deg. 

Tillsätt chokladknapparna och arbeta in dem försiktigt tills de fördelat sig jämn i smeten. Smula och bre försiktigt ut degen så att hela brownieytan täcks och grädda kakan i mitten av ugnen i ytterligare 20 minuter. 

Toppa kakan med chokladknappar och flingsalt precis när den kommer ut ur ugnen. Låt kakan svalna helt och hållet innan du skär upp den i rutor.

(null)