Sweet Potato Casserole

 
Som tillbehör för ca 8 personer
 
ca 1 kg sötpotatis
1 dl strösocker
½ tsk salt
50 g rumsvarmt smör
1 dl mjölk
½ tsk vaniljextrakt
2 ägg
 
 
Topping:
1 dl ljust muscovadosocker
3/4 dl vetemjöl
25 g rumsvarmt smör
1 dl hackade pecannötter
minimarshmallows
 
Skala sötpotatisen och skär den i kuber.
Koka potatisen i lättsaltat vatten tills den blivit mjuk och häll sedan av vattnet.
 
Sätt ugnen på 160 grader C.
 
Mosa potatisen och vispa ner (gärna med elvisp) socker, salt, smör, mjölk, vaniljextrakt och sist äggen till en slät smet.
Bred ut sötpotatissmeten i en ugnsfast form.
 
Gör toppingen genom att blanda muscovadosocker, mjöl, smör och nötter till en grynig massa. 
Smula toppingen över sötpotatisen.
Toppa med minimarshmallows.
 
Gratinera i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Håll uppsikt så att inte marshmallowsen bränns!
 
Servera som en dessert eller som tillbehör till t.ex. kalkonmiddagen.