Rabarberpaj med marängtäcke

 
8-10 bitar
 
Pajdeg:
150 g kylskåpskallt smör
3 dl vetemjöl
1 ägg
 
Fyllning: 
600 g rabarber
1,5 dl strösocker
 
Maräng:
2 äggvitor
1,5 dl strösocker
 
Sätt ugnen på 225 grader.
 
Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa.
Blanda ner ägget och kör ihop till en smidig deg.
Tryck ut degen i en pajform och nagga med en gaffel.
Låt pajbotten stå kallt i kylskåp i 30 minuter.
Grädda pajbotten i nedre delen av ugnen i ca 25-30 minuter, tills den fått fin färg.
Låt pajbottnen svalna.
 
Sänk  värmen på ugnen till 200 grader.
 
Skölj, ansa och skär rabarbern i mindre bitar.
Blanda med strösocker och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt.
Rosta rabarbern i mitten av ugnen i ca 15 minuter, eller tills den blivit mjuk.
Låt rabarbern svalna och lägg sedan över i pajformen.
 
Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en ren och torr bunke. 
Vispa ner sockret i omgångar.
Toppa pajen med marängsmeten.
Bränn av topparna med en brännare så att den får fin färg runtom.