Krämig fläskfilépasta med svamp och soltorkade tomater

4 portioner
 
300 g pasta (t.ex. Penne, Fusilli, Rigatini etc)
600 g fläskfilé
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
300 g färska champinjoner
2 dl vitt vin
1 röd paprika
2 msk soltorkade tomater créme (eller ca 10 soltorkade tomater, finhackade)
1 tsk paprikapulver
1 kruka basilika
5 dl grädde
salt och peppar
 
Koka pastan enligt förpackningens anvisning i väl saltat vatten.
 
Putsa fläskfilén och skär i tunna skivor. 
Bryn dem i smör eller olja i en het panna.
Finhcka lök och vitlök samt ansa och klyfta svampen.
Rör ner lök och svamp med fläskfilén och låt löken bli mjuk och champinjonerna koka ned. 
Häll på vitt vin, paprika, soltorkade tomater och paprikapulver och låt koka i ett par minuter.
Hacka basilikan grovt och släng ner den.
Häll på grädde, koka upp och smaka av med salt och peppar.
Häll av pastavattnet och blanda pastan med fläskfilésåsen.
 
Servera med lite riven parmesan och ett gott bröd.