Vit chokladkaka med rabarber och kardemummayoghurt

 
 
8-10 bitar
 
 
150 g rabarber
1 tsk potatismjöl
2 ägg
2 dl strösocker
100 g smör
100 g vit choklad
2,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
½ krm salt
 
Kardemummayoghurt:
2,5 dl matyoghurt
½ dl florsocker
1 tsk malen kardemumma
 
Sätt ugnen på 200 grader. 
 
Ansa och skär rabarbern i ½ cm tjocka skivor. 
Blanda rabarbern med potatismjöl.
 
Vispa ihop ägg och socker.
Smält smöret och hacka chokladen.
Blanda ner chokladen i smöret tills den smält. 
Häll ner chokladsmöret i äggsmeten och rör därefter ner mjöl, vaniljsocker och salt. 
 
Häll smten i en smord och mjölad form, ca 10x25 cm. 
Lägg på rabarbern och tryck ner bitarna lite lätt i smeten. 
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 minuter. Den ska vara gräddad i kanterna och krämig i mitten. 
 
Yoghurt:
Blanda matyoghurt, florsocker och kardemumma. 
 
Servera kakan med yoghurten.