Vegofiléer i dragonsås med rostad potatis

4 portioner
8-12 vegofiléer, ca 600g
1 gul lök
1 msk tomatpuré
1 msk torkad dragon
1 grönsaksbuljongtärning
4 dl grädde
900 g färskpotatis
2 msk rapsolja
salt och peppar
Sätt ugnen på 225 grader.
Skrubba potatisen och halvera dem om de är större, mindre kan lämnas hela.
Blanda potatisen med rapsolja, salt och peppar och strö ut dem på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
Rosta potatisen i ugnen tills den är frasig på utsidan och mjuk på insidan, ca 20 minuter.
Bryn vegofiléerna i lite smör eller olja i en het stekpanna.
Lägg dem åt sidan och sänk till medeltemperatur på pannan.
Hacka en lök fint och bryn den i smör eller olja i pannan.
Tillsätt tomatpuré, dragon och smulad buljongtärning.
Häll på grädden, rör om och låt koka ihop i ett par minuter.
Lägg tillbaka vegofiléerna och låt dem bli genomvarma i såsen.
Servera filéerna i såsen tillsammans med potatisen och en god sallad.
