Ugnspannkaka med palsternacka och äppelmos

4 portioner
1 kg äpplen
2-3 msk vatten
½ dl strösocker
3 dl vetemjöl
6 dl mjölk
3 ägg
3 dl riven palsternacka
1 tsk salt
Skala och kärna ur äpplena och skär dem i mindre bitar.
Lägg dem och vattnet i en kastrull och koka på låg värme tills äpplena är helt mjuka och mosiga.
Stäng av värmen på plattan och blanda ner sockret.
Ställ äppelmoset åt sidan medan du gör ugnspannkakan.
Sätt ugnen på 225 grader.
Vispa ihop mjölet och hälften av mjölken till en klumpfri smet.
Vispa ner ägg, resten av mjölken och salt.
Skala och riv palsernackan och blanda ner den.
Häll smeten på en smord långpanna (ca 20x30 cm.
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter, tills pannkakan fått fin färg.
Skär ugnspannkakan i rutor och servera med äppelmoset och lite krispigt bacon om man vill.
