Kräftpasta

 
4 portioner
 
½ purjolök (ca 200 g)
1 röd chili
250 g körsbärstomater
300 g spaghetti
1 finriven vitlöksklyfta
2 msk olivolja
2 dl grädde
2 tsk finrivet citronskal
ca 200 g skalade kräftstjärtar
1,5 dl finriven parmesanost
salt och peppar
 
Ansa och skölj purjolöken noga och skiva den tunt.
Dela, kärna ur och finhacka chilin. 
Halvera tomaterna. 
Koka pastan enligt förpackningens anvisning. 
 
Fräs purjolök, vitlök och chili i oljan i ett par minuter tills löken mjuknat. 
Tillsätt tomaterna och fräs ytterligare 2 minuter. 
Häll på grädde och låt koka ihop.
Smaka av med citronskal, salt och peppar.
Vänd ner kräftstjärtarna.
Blanda ner pastan i såsen med hälften av osten.
Toppa med resten av osten och kanske en dillkvist.