Cheesecake med smak av dulce de leche

ca 8 bitar
2 gelatinblad
2 msk smör
200 g chocolate chip cookies
300 g färskost
1 msk florsocker
2 dl kvarg, 10%
1 burk karamelliserad mjölk (397g)
1 msk vatten
2,5 dl vispgrädde
Garnering:
Kolaströssel
Kolasås
Minimaränger
Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en springform, ca 20 cm i diameter.
Låt gelatinbladen ligga i blöt i kallt vatten i ca 5 minuter.
Smält smöret.
Mixa kakorna och blanda smulet med smöret.
Tryck ut kaksmulorna i botten på formen.
Ställ botten kallt i kylen medan du gör fyllningen.
Vispa ihop färskost, florsocker, kvarg och dulce de leche.
Smält gelatinbladen tillsammans med 1 msk vatten i micron i ca 20 sekunder.
Vispa grädden medelfast.
Lägg 2 dl av den i en spritspåse med stjärntyll och lägg den i kylskåpet.
Vänd ner resterande grädde i färskostsmeten.
Blanda gelatinet med ca 1 dl smet och vänd ner blandningen i cheesecakesmeten.
Häll smeten i formen kakbotten och täck med plastfolie.
Ställ cheesecaken i frysen i ca 6 timmar.
Ta fram cheesecaken ur frysen ca 1 timme innan servering.
Spritsa gräddtoppar på cheesecaken och sprinkla kolaströssel, minimaränger och kolasås precis före servering.