Crispy Orange Beef

 
4 portioner
 
Woksås: 
2 tsk finriven ingefära
2 vitlöksklyftor, finrivna
finrivet skal av ½ apelsin
saften från en hel apelsin
4 msk ljus soja
2 msk strösocker
1 tsk sesamolja
1 msk risvinäger
1,5 msk maizena
 
500 g strimlad lövbiff
1 msk ljus soja
1 msk sherry
1,5 dl maizena
1 stor morot, tunt strimlad
1 röd lök, tunt strimlad
½ liter frityrolja eller neutral rapsolja
 
 Blanda ingredienserna till woksåsen och ställ åt sidan.
 
Skär löbvbiffen i tunna strimlor.
Blanda soja och sherry och häll över biffen och blanda väl och låt biffen stå och dra åt sig i fem minuter.
 
Hetta upp oljan i en stor kastrull eller vid stekpanna. 
Oljan ska vara ca 180 grader, gör brödtestet för att kontrollera om oljan är lagom varm.
Blanda ner maizenan i köttet och se till att allt täcks ordentligt. 
Fritera köttet i omgångar. Det ska bli krispigt och lite mörkare än gyllenbrunt.
Låt köttet rinna av på ett par lager hushållspapper.
 
Häll bort all olja utom ca 1-2 msk.
Bryn moroten och löken i ett par minuter tills det mjuknat något.
Tillsätt köttet och woksåsen och vänd runt så att allt blandas.
 
Servera genast köttet tillsammans med nykokt ris.