Chokladrulltårta med dulce de leche

 
1 rulltårta
 
Rulltårta:
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ dl kakao
3 ägg
1 dl strösocker
2 msk mjölk
 
Fyllning:
2 äggvitor
1,5 dl strösocker
en nypa salt
250 g rumsvarmt smör
1 dl dulce de leche
 
Sätt ugnen på 225 grader.
 
Vispa ägg och socker till kakan vitt och fluffigt.
Sikta ner mjöl, bakpulver och kakao och vänd ihop till en slät smet.
Rör till sist ner mjölken och bred ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda kakan i mitten av ugnen i 5 minuter.
 
Lägg ett bakplåtspapper på en plan, sval yta och strö strösocker över det.
Vänd upp den gräddade kakan på det sockrade pappret och dra loss pappret den gräddades på.
Det blir enkelt att lossa pappret om du penslar lite kallt vatten över det innan du drar loss det.
Rulla ihop kakan från kortsidan och låt kakan svalna ihoprullad.
 
Lägg äggvitor, socker och salt i en skål.
Sätt skålen över ett varmt vattenbad på spisen och vispa lite lätt tills alla sockerkristaller har lösts upp (cirka 55 grader).
Ta bort skålen från värmen och vispa med en elvisp tills marängen är styv och har svalnat.
Tillsätt smöret i omgångar och vispa tills det blir en slät och fin kräm.
Tillsätt dulce de leche efter smak.
 
Stryk ut ett tunt lager med smörkräm över chokladbottnen och rulla försiktigt ihop rulltårtan mot dig.
Avsluta med att spänna ihop den medan den ligger kvar i bakplåtspappret.
Låt rulltårtan vila i kylskåp en stund så att smörkrämen stelnar ordentligt. 
 
Skär rullen i centimetertjocka skivor och strö lite flingsalt över dem innan servering.