English muffins

ca 20 st
 
 
 
20 g jäst
4,75 dl fingervarm mjölk
2 msk strösocker
50 g smör
2 ägg
1 tsk salt
13-14 dl vetemjöl
 
Garnering: 
Polenta
 
Rör ut jästen i mjölk och strösocker.
Smält smöret och blanda ner tdet tillsammans med ägg och salt.
 
Tillsätt vetemjölet och arbeta degen i 5 minuter till en smidig, ganska lös deg.
Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 1 timme.
 
Dra ut elle kavla degen till en platta, ca 1 cm tjock.
Stansa ut 18 kakor, ca 5 cm i diameter.
Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
Pensla bröden med vatten och strö över polenta.
Låt bröden jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
 
Värm upp en stekpanna på medelvärme. 
Grädda bröden i en torr panna på båda sidor, totalt i ca 10-15 minuter.
Passa noga så att de inte bränns vid.
Låt bröden svalna på galler.
 
Vid servering, dela dem med en gaffel och rosta dem i en brödrost.
Servera med ost och marmelad eller med stekt ägg och frukostkorv.

Kommentarer:

1 Ajli Müller:

skriven

Herregud så jävla gott det ser ut! Jag vill hugga in genast!

Kommentera här: