Romtårta

 
1 tårta
 
200 g cream cheese
2 dl créme fraiche
1/2 rödlök
salt och peppar
1 liten burk stenbitsrom eller annan kaviar (jag använde 1/2 burk röd och 1/2 burk svart)
 
Finhacka löken och blanda ned noggrant med cream cheese, creme fraiche och smaka av med salt och peppar.
Klä en rund skål (eller vilken form du nu vill ha på tårtan) med plastfolie och häll ner smeten i den.
Täck med plast och stå i kylen en stund (gärna någon timme minst, men går bra att förbereda t.ex. dagen innan).
Lägg sedan upp den på ett fat med den släta utan dedåt och ta bort plasten. 
Bred romen över tårtan och piffa med en dillvippa eller nåt annat fint :)
 
Perfekt som tilltugg för gästerna att "dippa" sina kex, chips eller grönsaksstavar i, eller breda på med en kniv om man är bacillrädd.