Frozen cheesecake med choklad, kola och jordnötter

 
8-10 portioner
 
Botten:
250 g grovhackade salta jordnötter
200 g karamelliserad mjölk (dulce de leche)
 
Fyllning:
3 ägg
300 g cream cheese
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
4 dl vispgrädde
200 g grovriven mjölkchoklad
 
Topping:
200 g karamelliserad mjölk
3 msk vispgrädde
50 g salta jordnötter
 
Täck botten på en form med löstagbar botten med bakplåtspapper.
Blanda jordnötter och karamelliserad mjölk väl och bred ut dem i ett jämnt lager över botten på formen.
 
Separera äggen och lägg gulor i en bunke och äggvitan i en annan.
Vispa ihop gulorna med cream cheese, strösocker och vaniljsocker.
Vispa äggvitorna till ett fast skum.
Vispa grädden fluffig i en tredje bunke.
Vänd ner grädden och chokladen i cream cheese-smeten.
Vänd till sist försiktigt ner den vispade äggvitan i cheesecake-smeten.
Häll smeten över botten på kakan, täck med palstfolie och låt stelna i frysen i minst 5 timmar.
 
Ta fram kakan ur frysen 20 minuter innan servering.
Blanda karamelliserad mjölk, till toppingen, med vispgrädde och bred ut över kakan.
Strö lite mer jordnötter över kakan precis innan servering.