Frozen cheesecake med choklad, kola och jordnötter

 
8-10 portioner
 
Botten:
250 g grovhackade salta jordnötter
200 g karamelliserad mjölk (dulce de leche)
 
Fyllning:
3 ägg
300 g cream cheese
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
4 dl vispgrädde
200 g grovriven mjölkchoklad
 
Topping:
200 g karamelliserad mjölk
3 msk vispgrädde
50 g salta jordnötter
 
Täck botten på en form med löstagbar botten med bakplåtspapper.
Blanda jordnötter och karamelliserad mjölk väl och bred ut dem i ett jämnt lager över botten på formen.
 
Separera äggen och lägg gulor i en bunke och äggvitan i en annan.
Vispa ihop gulorna med cream cheese, strösocker och vaniljsocker.
Vispa äggvitorna till ett fast skum.
Vispa grädden fluffig i en tredje bunke.
Vänd ner grädden och chokladen i cream cheese-smeten.
Vänd till sist försiktigt ner den vispade äggvitan i cheesecake-smeten.
Häll smeten över botten på kakan, täck med palstfolie och låt stelna i frysen i minst 5 timmar.
 
Ta fram kakan ur frysen 20 minuter innan servering.
Blanda karamelliserad mjölk, till toppingen, med vispgrädde och bred ut över kakan.
Strö lite mer jordnötter över kakan precis innan servering.

Kommentera här: