Torskgryta med lättorkade tomater och citronzest

 
 
 
4 portioner
 
3 dl ris
6 dl vatten
2 msk smör
1 1/2 msk vetemjöl
2 1/2 dl mjölk
1 1/2 dl rysk yoghurt
2 vitlöksklyftor
1/2 tärning grönsaksbuljong
1 msk dijonsenap
1 msk torkad oregano
1 tsk flytande honung
600 g torskrygg
salt och peppar
1 citron
1/2 burk lättorkade tomater
 
Koka riset enligt förpackningens anvisning.
 
Smält smöret och vispa ner mjölet.
Fortsätt vispa i mjölken, lite i taget, och den ryska yoghurten.
Pressa ner vitlöken i såsen och smula ner buljongtärningen.
Blanda ner dijonsenap, oregano och honung.
Låt småkoka i ett par minuter.
 
Skär torsken i 2x3 cm stora bitar och krydda med salt och peppar.
Finriv citronskalet och strö över fisken.
Lägg ner fisken i grytan och puttra under lock i 7-10 minuter eller tills fisken är klar.
Finhacka de torkade tomaterna och rör ner i grytan mot slutet.
 
Servera fiskgrytan med riset och gräna ärter.