Tempurakyckling med het grapefruktsalsa
4 portioner
3 dl ris
6 dl vatten
en nypa salt
2 vitlöksklyftor
1 tsk chili flakes
1 tsk strösocker
saften från 1/2 lime
2 grapefrukter
100 g saltade cashewnötter
4 kycklingfiléer
1 påse tempuramix
2 1/4 dl vatten
naturell olja till fritering
japansk soja till servering
Koka riset enligt förpackningens anvisning.
Pressa vitlöksklyftorna och blanda dem med chili flakes, socker och limesaft.
Skala grapefrukterna och skär dem i tärningar.
Blanda frukttärningar med dressingen och ställ åt sidan.
Putsa kycklingfiléerna i mindre bitar.
Blanda tempuramixen med kallt vatten till en klumpfri smet.
Vänd ner kycklingen i smeten och se till att alla kycklingbitar täcks av den.
Hetta upp rikligt med olja i en vid kastrull eller wokpanna.
Lägg försiktigt ner kycklingbitarna i den varma oljan, men inte alla på en gång.
Låt kycklingen friteras i 5-6 minuter och lägg sedan över dem på hushållspapper för att droppa av överflödig olja.
Servera kycklingen med riset, grapefruktsalsan och en skvätt japansk soja!