Southern chocolate pie

 
 
 
 
 
 
ca 12 bitar
 
Pajdeg:
125 g smält smör
3 dl vetemjöl
3 msk farinsocker
1 krm bakpulver
1 nypa salt
 
Chokladfyllning:
3 dl vispgrädde
200 g mörk choklad
2 dl ljus sirap
3 msk farinsocker
1 nypa salt
3 ägg
 
Tillbehör:
2 dl vispgrädde
 
Sätt ugnen på 160°C.
 
Blanda alla engredienser till en slät pajdeg.
Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter, och förgrädda den mitt i ugnen tills den är gyllenbrun, ca 20 minuter.
 
Gör chokladfyllningen genom att koka upp grädden och under tiden grovhacka chokladen.
Slå den heta grädden över chokladen och vispa tills det är en slät smet.
Blanda ner resten av ingredienserna och häll fyllningen i det förgräddade pajskalet.
Grädda pajen mitt i ugnen i 25-30 minuter.
Fyllningen ska vara lite lös.
Låt pajen svalna i kylskåpet över natten.
 
Servera pajen med lättvispad grädde och riven mörk choklad.