Choklad, Kakor i långpanna bakpulver, block choklad, blockchoklad, florsocker, grädde, kakao, melis, mjukt smör, mjöl, mjölk, mjölkchoklad, mörk choklad, rumsvarmt smör, smält smör, smör, socker, strösocker, uppvispat ägg, vaniljsocker, vanilla, vanillinsocker, vetemjöl, vetemjöl special, vispgrädde, ägg

Drömtårta i långpanna

 
 
20-30 bitar
 
2 ägg
3 dl strösocker
150 g smält smör
1,5 dl mjölk
4 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver

Glasyr:
112,5 g smält smör
3,75 dl florsocker
2,25 msk grädde
1,5 tsk vaniljsocker

Dekorera:
50 g blockchoklad

 

Sätt ugnen på 225 grader.
Smält smöret.
Vispa ägg och socker fluffigt.
Blanda mjöl, siktad kako, vaniljsocker och bakpulver och tillsätt i äggvispet.
Blanda i smör och mjölk.
Grädda i bakplåtsklädd långpanna (ca. 30x40cm) i 12-15 minuter.
Pröva med sticka om den är klar.
Grädda inte för länge.
Låt kakan kallna helt.

Glasyren:
Smält smöret och blanda i resten.
Rör om tills det blandat sej till en slät smet.
Bred den varma glasyren över den kalla kakan och låt stelna.

Dekorera:
Smält lite choklad som ringlas över glasyren.
Låt stelna och skär sedan i rutor.