Choklad, Jul, Kakor & Pajer block choklad, chokladdoppad, chokladdoppat, chokladfrosting, chokladfudge, chokladkaka, chokladkola, chokladmousse, chokladsmet, chokladtryffel, farin socker, hårdkokt ägg, kladdkaka, knäckig chokladkaka, krossad choklad, ljus choklad, mjukt smör, mjöl, mörk choklad, rumsvarmt smör, saffran, saffranskladdkaka, saffransmousse, saffranspannacotta, saffranspannkaka, saffron, safron, scok, smör, smör- och rapsolja, smördeg, smörgås, smörgåskrasse, socker, sockerdricka, sockerfri, sockerfri choklad, sockerfri mjölkchoklad, sockerkaka, sockerärtor, stevia strö, strawberries, strimlad skinka, strö, strösocker, vanilj, vaniljfrön, vaniljglasyr, vaniljpulver, vaniljsocker, vaniljstång, vaniljsås, vaniljsåspulver, vaniljvodka, vanilla, vanillinsocker, vetemjöl, vetemjöl special, vit choklad, vit chokladfrosting, vit chokladmousse, ägg, äggula, äggulor, äggvita, äggvitor

Saffranskladdkaka med vit choklad

 
 
100 g smör
100 g vit choklad
2 ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 paket saffran
 
Sätt ugnen på 200°C.
Stöt saffranet med lite av sockret och eventuellt lite hett vatten.
Smält smöret tillsammans med chokladen så att den löser sig helt.
Blanda alla ingredienser och häll i en smord form med löstagbar kant. 
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.
 
Servera kakan ljummen med en klick vispad grädde eller vaniljkesella.
#1 - - Hanna:

Är det varmluftsugn eller vanlig ugn graderna gäller för?
Blir super inspirerad av all mat du lagar, thanks!

Kram Hanna

Svar: Tack gullis vad glad jag blir! Det är vanligt ugn som gäller i alla mina recept :)
kimmi