Fetafärsbiffar med balsamicosås
4 portioner
500 g köttfärs
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 pressad vitlöksklyfta
0,5 dl finhackad persilja
2 msk vatten
75 g fetaost
1 msk smör
3 dl grädde
1 msk koncentrerad kalvfond
0,5 tsk soja
1 tsk crema di balsamico
0,5 tsk oregano
Finhacka vitlöken och blanda ihop med köttfärs, salt, peppar och persilja och vatten.
Smula ner fetaosten i färsen och forma allt till 8 biffar.
Stek biffarna i smör i och lägg sedan åt sidan.
Utan att diska ur pannan, häll på grädde, fond, soja, balsamico och oregano och vispa ihop.
Låt småputtra i ett par minuter och häll sedan såsen över biffarna.
Servera biffarna och såsen med ris och en god sallad på tomat och lök.