Tigerkaka



200 g smör
2 ½ dl socker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl grädde eller mjölk
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker eller rivet skal av ½ citron eller apelsin

Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en avlång form som rymmer ca 1,5 liter.
Vispa smör och socker poröst.
Blanda ner ett ägg i taget och tillsätt sedan mjöl, bakpulver och grädde/mjölk.
Lägg 1/3 av smeten i en annan bunke och vispa ner kakaon i den.
Blanda ner vaniljsocker eller apelsinskal i resten av smeten.
Lägg hälften av den ljusa smeten i botten på formen.
Lägg sedan den mörka smeten och resten av den ljusa smeten på det.
Rör runt lite med en gaffel för att få ett marmorerat mönster i smeten.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 1 timme.