Potatismos med bacon och lök

Detta behöver du till ca 4 portioner:
500 g potatis av mjölig sort
4 vitlöksklyftor
5 skivor bacon
½ gul lök
2 msk finhackad gräslök
25 g smör
½ dl gräddfil
salt och peppar

Gör så här:
Skala potatisen och dela den i mindre delar (så tar det inte lika lång tid att koka).
Skala vitlöken och lägg dem i en gryta tillsammans med potatisen.
Häll på vatten så att potatisen täcks ordentligt och salta.
Koka tills potatisen är genomkokt.
Skär baconen i små bitar och knaperstek den.
Lägg den på hushållspapper så att överflödigt fett rinner bort.
Finhacka löken och stek mjuk (ska inte få färg, bara bli mjuk) tillsammans med purjolöken.
Blanda med baconen och ställ åt sidan.
När potatisen kokat klart, häll av vattnet och lägg tillbaka den och vitlöken i grytan.
Mosa potatisen (funkar utmärkt med en elvisp) tillsammans med smör, gräddfil, bacon och lök.
Blanda väl och smaka av med salt och peppar.