Lemon meringue pie
Pajbotten:
100 g smör
2½ dl vetemjöl
2-2½ msk vatten
Citronkräm:
1½ dl socker
2 msk potatismjöl
2½ dl vatten
3 msk citronsaft
rivet skal av 1 citron
2 äggulor
1 msk smör
Marrängmassa:
3 äggvitor
6 msk socker
Hacka smöret i mjölet till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta hastigt ihop allt till en deg. Ställ den kallt i en liten stund. Kavla ut degen till en rund form så stor att den täcker pajformens botten och kanter. Nagga pajskalet i botten och på kanterna med en gaffel. Grädda bottnen i 200 grader i ugnen i ca 25 minuter.
Blanda ingredienserna till fyllningen i en kastrull. Låt blandningen koka upp och vispa hela tiden ordentligt. Låt krämen kallna. Häll den därefter i det kalla pajskalet i formen. Vispa vitorna till hårt skum och ströa ner sockret. Bred marrängmassan över krämen. Grädda i 200 grader tills den fr gyllenbrun färg, ca 10 min.