Köttfärsgömma med vitlöksost



Det här behöver du till köttfärsrullen:

500 gr blandfärs
1 ägg
salt
peppar
Fryst persilja eller färsk hackad  (tag så mycket du önskar själv)

Tillbehör:
Färdig mördegsplatta (du kan ju såklart göra egen mördeg också, men fy vad jobbigt!)
Oliv eller rapsolja
10 coktailtomater
1 burk mjuk vitlöksost

Till gömman:

1 burk  mjuk god vitlöksost. (Gillar du inte vitlök, ta en annan smak)
 ca. 10 Små coktailtomater

Gör så här:
Alla ingredienser till köttfärsrullen blandas väl.
Forma köttfärsen till en lagom tjock rulle.
Gör en skåra mitt i, fyll den med vitlöksost.
Tryck ner tomaterna.
Lägg över köttfärsen från sidorna.
Kavla ut mördegen något.
Lägg köttfärsrullen på och vira om degen.
Olja en eldfast form och lägg köttfärsrullen på.
Pensla med uppvispat ägg.

In i mitten av ugnen på ca. 225º
Tid ungefär 40.45 min.
Känn med en provsticka (när ingen köttvätska poppar upp är den färdig).

Obs!! Kolla in i ugnen med jämna mellanrum..
Mördegen blir ganska fort brun .. men då är det bara att lägga på ett foliepapper.  :)

Servera med typ.. ris eller pasta eller nåt annat skoj.. en sallad kanske?

Bilden och receptet har jag hittat hos Kakomaten