Krämig tryffelrisotto med krispiga kantareller

 
4 portioner
 
Risotto:
1 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 msk olivolja
300 g risottoris
½ msk vitvinsvinäger
100 g tryffelpecorino
1 msk svampcréme med tryffel
25 g smör
salt och peppar
 
Kantareller: 
200 g kantareller
1 vitlöksklyfta
2 msk smör
salt och peppar
 
Börja med svampen. 
Ansa den och skär i mindre delar.
Skala och riv vitlöken och fräs på den tillsammans med svampen i smöret tills all vätska kokat in och svampen börjar "poppa" och blir krispig.
Smaka av med salt och peppar och lägg sedan svampen åt sidan. 
 
Koka upp vatten och buljongtärningar och håll buljongen varm.
I samma panna som du stekte svampen fräser du risottoriset i olja tills riset blir blankt. Tillsätt vitvinsvinäger, ca 2 dl av buljongen och hälften av kantarellerna. 
Låt sjuda sakta och låt nästan all vätska absorberas, tillsätt sedan ny vätska och fortsätt så tills endast en liiiten hård kärna finns kvar i riskornen. 
Risotton ska fortfarande vara krämig och lite lös så att kornen fortfarande är separerade (inte en gröt). Rör ofta under tiden.
Riv pecorinon fint och blanda ner den, smör och svampcrémen till en krämig röra.
Smaka av med salt och peppar.
 
Toppa med resten av svampen och servera direkt.