Sötsalt kycklingpasta

 
 
4 portioner
 
300 g tagliatelle
600 g kycklingfilé
salt och peppar
1 dl soja
1 dl mörk sirap
1 msk smör
1 kruka basilika
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
3 msk olivolja
½ dl pinjenötter
100 g parmesanost
100 g mörka salladsblad, tex Ruccola
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Putsa kycklingfiléerna och krydda med salt och peppar.
Bryn dem runtom i smör i en het stekpanna.
Blanda sirap och soja och gäll över kycklingen i en ugnsfast form. 
Låt kycklingen gå färdigt i ugnen till 72 grader. Ca 20 minuter.
 
Finhacka eller mixa ihop basilika, vitlök, chili och olivolja.
Koka pastan enligt förpackningens anvisning och häll sedan av den.
Blanda pastan och örtoljan. 
 
Lägg ut salladen på ett stort fat och lägg pastan över.
Skicka kycklingfiléerna och lägg dem på pastan och toppa med lite av såsen från formen.
Toppa kycklingen med pinjenötter och riven parmesanost.
 
 
#1 - - Anita:

Wow... Gott :D

Svar: JÄTTEGOTT! :)
Kim Lindblom Eriksson