Pasta Salsiccia

 4 portioner
 
Smör eller olja att steka i
3 vitlöksklyftor
4 färska salsicciakorvar eller motsvarande mängd salsicciafärs
2 dl vispgrädde
3 dl passerade tomater
2 msk tomatpuré
2 dl vitt vin
några kvistar färsk timjan
några kvistar färsk oregano
4 portioner pasta
salt och peppar
några kvistar färsk persilja
 
 
Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
 
Hetta upp smör eller olja i en kastrull och pressa ner vitlöken.
Låt den fräsa på en liten stund utan att den tar färg. 
Sprätta upp korvarna och kläm ut fyllningen i kastrullen. 
Låt det brynas en liten stund.
Häll på grädde, passerade tomater, tomatpuré och vitt vin.
Smaka av med örter, salt och peppar och låt puttra i ett par minuter.
 
Häll av pastavattnet och blanda direkt ner pastan i såsen och rör om ordentligt.
 
Servera pastan med lite persiljekvistar och ett varv med pepparkvarnen.