Cheesecakebrownies

 
ca 15-20 bitar
 
Browniesmet:
150 g smör
50 g mörk choklad i bitar
1 dl kakao
3 ägg
3 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
 
Cheesecakeröra: 
200 g färskost
1 äggula
3 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
 
Sätt ugnen på 150 grader. 
 
Smält smöret och rör ner choklad och kakao, tills chokladen är helt smält.
Ställ åt sidan och låt svalna.
 
Rör ihop äggen och sockret.
Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner det i äggsmeten.
Rör ner smöret och blanda till en jämn smet.
 
I en annan bunke, blanda ihop färskosten med äggula, socker och vaniljsocker.
 
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 35x40 cm.
Häll i browniesmeten. 
Klicka ut cheesecakesmeten ovanpå och dra ut den i ett fint mönster med en kniv.
 
Grädda kakan långt ner i ugnen i ca 25-30 minuter.
Låt den svalna, gärna i kylskåp så den sätter sig ordentligt, innan du skär den i rutor. 
 
Servera gärna kakan med en klick glass eller vispgrädde.