Kräftfylld lax med dillmos

 
4 portioner
 
4 portionsbitar skinn- och benfri laxfilé
1,5 dl kräftstjärtar
1 dl creme fraiche
½ dl finhackad dill
citronsaft, salt och peppar
 
800 g mjölig potatis
1,5 dl mjölk
½ dl finhackad dill
salt och vitpeppar
 
Sätt ugnen på 175 grader.
 
Börja med potatismoset genom att skala potatisen och skära den i mindre bitar.
Koka den i lättsaltat vatten tills den är helt genommjuk.
 
Skär ett snitt på längden i varje laxbit, som en ficka, och lägg dem i en ugnsfast form.
Hacka kräftstjärtarna grovt och blanda dem med med creme fraiche och dill och smaka av med salt och peppar.
Fördela kräftröran i laxfickorna.
Tillaga laxen i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter, tills den är klar.
 
Häll av potatisen och pressa den alt. vispa med en elvisp tillsammans med uppvärmd mjölk och dill.
Smaka av den med salt och vitpeppar.
 
Servera laxen med potatismoset, en citronklyfta och gröna ärter.