Kanelbullerulltårta

 
ca 10 bitar
 
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ dl rumsvarm mjölk
 
Kanelsmörkräm:
150 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1-1,5 msk mald kanel
1 äggula
 
Garnering:
Strösocker
Kanel
Pärlsocker
 
Botten:
Sätt ugnen på 250 grader.
Klä en långpanna, ca 30x30 cm, med bakplåptspapper.
 
Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
Blanda ihop vetemjöl och bakpulver i en skål.
Sikta och vänd ner de torra ingredienserna omväxlande med mjölken i smeten tills den blir jämn.
 
Häll smeten i långpannan och bred ut den med hjälp av en slickepott.
Grädda bottnen mitt i ugnen i ca 5 minuter.
 
Strö lite strösocker och kanel på ett nytt bakplåtspapper och stjälp upp bottnen på den.
Dra bort det första pappret från bottnen, pensla det med lite kallt vatten så lossnar det lättare.
 
Kanelsmörkräm:
Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och kanel i en bunke.
Tillsätt äggulan och fortsätt vispa till en jämn smet. 
Bred ut smörkrämen på bottnen och rulla försiktigt ihop den från långsidan med hjälp av pappret. 
 
Lägg rulltårtan med skarven nedåt, i kylskåp i minst 30 minuter innan du skär den i skivor.
Garnera eventuellt skivorna med pärlsocker för den rätta kanelbulleeffekten.
#1 - - emma:

åh så gott