Frikadeller i tomat- och paprikasås

 
4-5 portioner
 
500 g nötfärs
1 ägg
½ dl tomatpuré
4 dl finriven parmesan
1 dl finhackad persilja
1 tsk salt
 tsk svartpeppar
 
Tomat- och paprikasås:
1 burk grillad paprika i olja (ca 290 g)
1 hackad gul lök
3 rivna vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
1 dl vatten
salt
 
Topping:
1 dl finhackad persilja
1 dl riven parmesan
finrivet skal av 1 citron
 
Spaghetti till servering
 
Hacka de grillade paprikorna om de är i stora bitar.
 
Stek lök, vitlök och paprika i lite olja från paprikan.
Tillsätt tomatpurén.
Stek i någon minut under omrörning.
Häll i krossade tomater och vatten och låt sjuda i ca 10 minuter.
Smaka av med salt och mixa eventuellt såsen slät.
 
Blanda färsen med ägg, tomatpuré, parmesan, persilja, salt och peppar.
Rulla till ca 10 stora köttbullar och lägg ner dem i tomatsåsen och låt koka klart under lock. Det tar ca 20 minuter.
 
Servera frikadellerna i såsen till nnykokt pasta och toppa med persilja, parmesan och citronskal.
#1 - - Hemmarecept:

Vilken fin sida! <3