Vit chokladkräm citronmaräng

 
4 portioner
 
Chokladkräm:
200 g vit choklad
3 ägg, vitor och gulor separerade
 
Citronmaräng:
2 äggvitor
1,5 dl strösocker
rivet skal av 1 citron
1 tsk pressad citron
 
Chokladkräm:
Smält den vita chokladen över vattenbad.
Tillsätt äggulorna under kraftig vispning, en i taget.
Vispa äggvitorna hårt och rör försiktigt ner i chokladblandningen.
Häll upp i glas och ställ att vila i kylskåp i minst 2 timmar.
 
Citronmaräng:
Sätt ugnen på 100 grader varmluft.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
Tillsätt socker, lite i taget, och fortsätt vispa till en blank, tjock, seg smet.
Tillsätt sedan citronskal och pressad citron.
Spritsa ut minimaränger på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
Öppna luckan på glänt och torka i minst 1 timme.
 
Servera den vita chokladkrämen toppad med lite färska bär och citronmaräng.