Tryffelpasta med räkor

 
4 portioner
 
300 g pasta
500 g råa räkor
2 msk smör
2 timjankvistar
1 tsk salt
 
Sås:
1 schallottenlök
1 msk smör
1 timjankvist
2 dl grädde
2 dl torrt vitt vin
1 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
ca 2 tsk vit tryffelolja
2 krm cayennepeppar
 
Färsk tryffel till garnering
 
Börja med såsen genom att skala och finhacka löken.
Bryn den i smör tillsammans med timjanen på låg värme i ca 5 minuter.
Tillsätt grädde, vin, vatten och buljongtärning och koka ihop tills ca 3 dl återstår.
Sila såsen och smaka av den med tryffelolja och peppar.
 
Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
 
Tina och skala räkorna.
Stek dem hastigt i smör tillsammans med timjan i en het stekpanna i ca 1 minut.
Krydda med salt.
 
Blanda såsen med pastan och lägg upp i djupa tallrikar och toppa med räkorna.
Hyvla eller riv över färsk tryffel och garnera eventuellt med lite färska örter.