Kreolsk gryta

 
4-6 portioner
 
1 stor fläskfilé
2 chorizokorvar
1 dl syltlök
1 dl cornichons
1 dl kalamataoliver
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 röd paprika
5 dl grädde
1 dl vatten + 2 msk maizenaredning
salt, peppar och grillkrydda
1 msk kinesisk soja
2 tsk mejram
 
Putsa fläskfilén och skär den i tunna skivor.
Skär korven i slantar och strimla lök, vitlök och paprika.
Krydda fläskfilébitarna med salt, peppar och grillkrydda och bryn dem på båda sidorna i smör i en het panna och lägg dem åt sidan.
Fräs sedan på korven och lägg den åt sidan.
Stek sedan lök, vitlök och paprika mjuk och lägg sedan tillbaka fläskfilé och korv.
Tillsätt sedan syltlök, cornichons, oliver, grädde, redning, soja och mejram.
Låt puttra i ca 10 minuter och smaka sedan av med salt, peppar och grillkrydda.
 
Servera grytan med kokt, pressad eller stompad potatis.