Fisktacos

 
4 portioner
 
500 g torskfilé
1 tsk salt
1 dl vetemjöl
2 ägg
2 dl pankoströbröd
2 dl grovriven vällagrad ost
neutral olja (typ rapsolja) till stekning
 
Pico de gallo:
250 g körsbärstomater
1/2 riven vitlöksklyfta
1 finhackad rödlök
1/2 kruka koriander, grovhackad
ev. 2 tsk chipotlepasta
 
Tillbehör:
Tortillabröd
sallad och majskorn
gräddfil
citron- eller limeklyftor
Guacamole
 
Skär tomaterna i små bitar och blanda alla ingredienser till Pico de gallon och smaka av den med salt.
 
Skär fisken i ca 12 bitar och krydda dem med salt.
Doppa bitarna i mjöl, sedan i lättvispat ägg och sist i en blandningen av panko och riven ost.
Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och stek fisken på medelvärme tillls den fått fin yta runtom.
Låt fisken rinna av på hushållspapper.
 
Severa fisken med pico de gallo och klassiska taco-tillbehör.