Sötsyrliga lemon bars

 
ca 24 bitar
 
3 dl vetemjöl
1 ägg
125 g kallt smör
1/2 dl strösocker
 
Citronfyllning:
5 dl strösocker
6 ägg
1 dl vetemjöl
ca 3 citroner, finrivet skal av 2 st + 2 dl pressad saft
 
Garnering:
Florsocker
 
Sätt ugnen på 175°C.
Kör vetemjöl, ägg, smör och socker till en deg i en matberedare.
Tryck ut degen i en bakplåtspappersklädd långpanna, ca 20x30 cm.
Förgrädda bottnen mitt i ugnen i ca 15 minuter.
 
Vispa strösocker och ägg till fyllningen pösigt i en bunke.
Blanda lite av äggsmeten med vetemjölet i en annan bunke.
Tillsätt resten av äggsmeten, citronskal och saft och rör om så att allt blandas ordentligt.
Häll fyllningen över bottnen.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 40-45 minuter.
Täck kakan med aluminiumfolie efter en stund, kakan brukar få mycket färg redan efter 15 minuter.
Låt kakan svalna ordentligt, gärna över natten.
 
Skär kakan i rutor och pudra dem riktigt med florsocker.