Pulled gyros

 
4 portioner
 
750 g fläskkarré i bit
1/2 king solo vitlök
1 msk mald spiskummin
1 msk chilipulver
1/2 msk paprikapulver
1/2 msk timjan
1/2 msk salt
1 tsk oregano
1 krm mald kanel
1 krm svartpeppar
1 flaska (33 cl) öl
1 burk passerade tomater (400 ml)
1/2 dl råsocker
 
Tillbehör:
Pitabröd
Vitlöksyoghurt
Grönsaker
Sötpotatisaioli
 
Skala och finhacka vitlöken.
Blanda alla tora kryddor och gnid in i köttet tillsammans med vitlöken.
Lägg köttet i en ugnssäker form och låt stå i rumstemperatur i ca 30 minuter.
 
Sätt ugnen på 150°C.
 
Blanda öl, tomater och socker.
Häll blandningen över köttet och ställ formen mitt i ugnen.
Tillaga i ca 6 timmar, tills köttet faller isär när du drar i det.
Täck köttet med aluminiumfolie om det blir för mörkt.
Ta ut köttet och dra sönder det med två gafflar.
Blanda det med såsen.
 
Servera i pitabröd med sallad och röror.