Hallon- och kokospannacotta
ca 10 st
Pannacotta:
7 gelatinblad
1 vaniljstång
1 dl strösocker
3 dl kokosgrädde
5 dl vispgrädde
3 dl frysta hallon
Hallonsås:
250 g färska eller frysta hallon
1/2 dl strösocker
1/2 krm vaniljpulver
1 tsk nypressad citronsaft
Garnering:
Färska hallon
Kokosflakes
Citronmeliss
Börja med att lägga gelatinbladen till pannacottan i en skål med kallt vatten.
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.
Lägg stång och frön i en kastrull och tillsätt strösocker, kokosgrädde, vispgrädde och hallon.
Låt det koka upp under omrörning.
Sila den varma hallongrädden genom en finmaskig sil och mosa hallonen ordentligt i silen så att färg och smak kommer med.
Häll tillbaka gräddblandningen i kastrullen och värm den på nytt.
Ta kastrullen från värmen, krama ur gelatinbladen och låt dem smälta ner i hallongrädden.
Låt blandningen svalna.
Häll upp pannacottan i 10 små portionsskålar och låt dem stelna i kylskåp i minst 4 timmar.
Gör sedan såsen.
Blanda hallon, strösocker, vaniljpulver och citronsaft i en kastrull.
Låt det koka upp försiktigt under omrörning.
Ta kastrullen från värmen så fort det börjar koka.
Låt såsen svalna helt.
Häll såsen över den stelnade pannacottan precis innan servering.
Dekorera pannacottan med färska hallon, kokosflakes och citronmeliss.