Vuxensnickers i skål

 
4 portioner
 
150 g salta jordnötter
2 msk bourbon whiskey
50 g grovhackad mörk choklad
flingsalt
kolasås och kakaonibs till servering
 
Chokladkräm:
75 g mörk choklad
75 g mjölkchoklad
3/4 dl vispgrädde
3/4 dl mjölk
 
Gör chokladkrämen en dag i förväg.
Hacka chokladen och lägg i en bunke.
Koka upp grädde och mjölk i en kastrull.
Häll sedan gräddmjölken över chokladen och mixa det slätt.
Låt svalna.
Förvara krämen övertäckt i kylen över natten eller i minst 8 timmar.
 
Mixa 100 g jordnötter med bourbon.
Hacka resterande 50g jordnötter grovt.
 
Lägg upp i skålar.
Börja med mixade jordnötter och kolasås i botten.
Lägg på en sked av chokladkrämen.
Toppa med hackade jordnötter, hackad mörk choklad, kakaonibs och flingsalt.