Skaldjurslasagne

 
 
 
4 portioner
 
Bechamelsås:
25 g smör
2 msk vetemjöl
2 dl mjölk
3 dl vispgrädde
1 dl  vitt vin
1 dl creme fraiche med smak av saffran & tomat
1 msk hummerfond
1 tsk chiliflakes
1 tsk Santa Maria Seafood & Fish-krydda
1 tsk salt
1 tsk socker
 
200 g skalade räkor
2 frysta humrar
1 stor schallottenlök
2 vitlöksklyftor
1 påse babyspenat (65 g)
1 påse riven cheddar-/mozzarellaost
färska lasagneplattor, ca 12 st
 
Tina hummern och skala och skär den i mindre bitar och ställ den sedan åt sidan.
 
Sätt ugnen på 200°C.
 
Gör bechamelsåsen genom att smälta smöret och vispa ner mjölet.
Häll på mjölk, grädde, vin och creme fraiche och låt koka ihop i ett par minuter.
Smaka av med hummerfond, chiliflakes, fiskkrydda, salt och socker.
 
Finhacka lök och vitlök och fräs på det i lite smör tillsammans med spenaten.
 
Häll lite sås i botten av en ugnsfast form och lägg ett lager lasagneplattor över.
Häll på ett lager sås, lägg på ett lager lök/spenat, ett lager räkor och hummer och toppa med riven ost.
Varva på det sättet och avsluta med ett lager lasagneplattor, sås och riven ost.
 
Gratinera i mitten av ugnen  15-20 minuter, tills lasagneplattorna är genomkokta och lasagnen har fått en fin färg.
 
Servera lasagnen med en god sallad.